Je levensverhaal schrijven

Hou je van schrijven en voel je de behoefte om je levenservaringen aan het papier of je computer toe te vertrouwen? Of heb je dat misschien al gedaan?

In ieder geval kan het je veel bieden om je ervaringen op te schrijven.

Allereerst opluchting: wat maar rondtolde in je hoofd komt nu tot rust, je kunt afstand nemen.  Afstand nemen is een goede manier om van je ervaringen te leren. Je sluit niet je ogen, integendeel, die hou je wijdopen, maar je kijkt op een meer objectieve manier naar jezelf. Alsof je bijna iemand anders bent.

Daarmee heb je een stevig handvat om je ervaringen op een heilzame manier te verwerken. Hoe pijnlijk ze ook zijn.

Vaak hoor ik zeggen: van mijn leven kun je wel een boek schrijven. En dat is natuurlijk ook zo. Er gebeurt heel wat in een mensenleven, mooie en minder mooie dingen en vaak ook pijnlijke en verdrietige.

Het kan gebeuren dat je jezelf ergens op je levenspad afvraagt:  Waar ben ik? Hoe nu verder? Welke keuzes zijn er nog?

Dan kan het prettig zijn een objectief persoon, die geschoold is in het denken, naar jouw levenspad te laten kijken en samen met jou de rode draad te vinden.

Welke keuzes, bewust of onbewust heb je tot nu toe gemaakt? Wat hebben ze je gebracht? Welke koers zou je willen gaan varen? Valt er nog bij te sturen? Durf je te accepteren wat je niet kunt veranderen?

Allemaal vragen die tijdens het programma Ken U zelve aan de orde komen

Lees meer…

neem contact met mij op paars