Hoe werkt het?

De bezoeker schetst zijn kwestie, die hij of zij dus als een probleem ervaart en samen zoeken we naar  de juiste vraag die als het ware de lading dekt van het probleem. Met die vraag gaat de bezoeker naar huis zonder meteen op een antwoord te jagen.

In ieder mens zit een schat aan wijsheid, maar we hebben niet geleerd deze bron aan te boren. Met de van-vraag-naar-vraagmethode leer je bij die bron te komen. Een vraag bevat vaak een wereld aan beweringen en als we die vraag onderzoeken, hem als het ware uitbenen, worden er onbewuste belemmeringen opgeheven. Tot bewustzijn gebracht. De onderzochte vraag leidt tot een volgende vraag die we ook weer gaan onderzoeken. En iedere keer wordt de kwestie helderder en komen we meer bij de kern van het probleem.

Jouw eigen wijsheid

De van-vraag-naar-vraagmethode zorgt ervoor dat jouw eigen wijsheid aangeboord wordt tijdens het bevragen. Ieder mens weet wat voor zichzelf het beste, is maar durft daar vaak niet in te geloven of heeft die wijsheid afgedekt uit zelfbescherming of om maar geen keuzes te hoeven maken. Kiezen is vaak pijnlijk maar niet kiezen kan een levenlang blijven schrijnen. En je gezondheid ondermijnen. Soms valt er niets te kiezen, is er alleen helderheid nodig om te accepteren wat is.