Filosofische Coachingspraktijk Rita Muilwijk biedt filosofische coaching

Er wordt heel veel coaching aangeboden maar wist je dat er ook filosofische coaching bestaat? Sinds enkele jaren groeit het aantal filosofische praktijken gestaag. Toch zijn er nog maar weinig mensen die ervan gehoord hebben. In Filosofische Coachingspraktijk Rita Muilwijk, gevestigd in Leiden, voer ik 1 op 1 gesprekken volgens de Socratische methode

De juiste vraag brengt je verder dan een antwoord

Socrates was een filosoof uit de Oudheid die er om bekend stond de mensen diepgaande vragen te stellen. De juiste vragen stellen staat dan ook centraal in mijn gesprekken. Degene met wie ik het gesprek voer gaat met een vraag naar huis. Dus niet met een antwoord. Zij of hij gaat nadenken over de vraag, van alles komt er dan naar boven drijven, de vraag gaat als het ware leven en tijdens een volgend gesprek bespreken we wat de vraag heeft gedaan! 

Nieuwe inzichten

Meestal heel veel, nieuwe inzichten ontstaan zo en ook worden oude overtuigingen in twijfel gebracht. Ieder mens heeft blinde vlekken, goed, helder denken is niet vanzelf. Zo leer je tijdens de gesprekken waar je valkuilen liggen, wat vroeger voor je werkte maar nu niet meer. Welke aannames je hebt die niet (meer) kloppen. Om het simpel te zeggen: er gaat na enkele gesprekken een wereld voor je open.

Geen therapie al zijn er raakvlakken

Veel mensen hebben geen behoefte aan therapie, willen niet als een patiënt behandeld worden. Bij mij voelen ze zich een gelijkwaardige gesprekspartner. De issues waarmee mensen bij me komen zijn legio: ‘ ‘”Gewoon” ongelukkig zijn, weinig zelfvertrouwen, teveel naar andermans pijpen dansen, piekeren, niet vruchtbaar kunnen communiceren. Of: Geloof ik eigenlijk in een God? Hoe denk ik over de dood? Hoe ga ik met mijn verdriet om? Waarom ben ik hier?’ Enzovoort.

Word je eigen filosoof

Gun jezelf een paar gesprekken bij een filosofische coach, de tarieven zijn naar inkomen. In 5 gesprekken word je wijzer dan met maandenlange therapie. Dat is mijn ervaring! Word je eigen filosoof, ga anders denken. Jezelf gelukkiger denken is een vorm van levenskunst. Word een levenskunstenaar! Je bent nooit te oud om daarmee te beginnen.