Ineens sta je er alleen voor

Je bent 50 plusser, misschien al senior en je loopt tegen dingen aan die bij het ouder worden horen.
Als je bijvoorbeeld je partner verloren hebt en er ineens alleen voor staat, schudt je leven op zijn grondvesten. Je valt in een enorm gat en de mensen om je heen willen je graag helpen maar weten vaak niet hoe.

En laten we eerlijk zijn, als ze zeggen: bel maar als je behoefte hebt om te praten, doe je dat dan? En als je een paar keer hebt gebeld, krijg je dan niet de indruk dat er geen tijd is voor de aandacht die je nodig hebt? De meeste mensen hebben hun eigen problemen en hebben het druk, druk.

Je arts wil je een antidepressivum geven maar heb je daar wat aan?
Al die zaken die je partner voor je deed moet je nu alleen doen. Je bent aan een nieuw leven begonnen zonder dat je daar om hebt gevraagd.

Het leven kan hard zijn en we hebben helaas niet de maatschappij die ondersteunend is in moeilijke levenssituaties. Praten met familie en vrienden is fijn tot op zekere hoogte. Je krijgt adviezen waar je niks mee kan of mee wilt en wie kan aanvoelen hoe het is om iedere dag alleen te eten, alleen te slapen en alleen wakker te worden?

De een is sterker dan de ander. Als je al behoorlijk zelfstandig bent geweest tijdens je huwelijk of relatie heb je een voordeel. Voor velen geldt dit echter niet.

Wie doet nu de klusjes in huis? Wie maakt een lekkere maaltijd, wie kan je helpen met de computer? Ga je ooit nog op vakantie? Hoe krijg je meer vrienden? Goede vrienden die er voor je zijn als je ze nodig hebt en geen adviezen geven waar je niks aan hebt.

Je hebt mensen nodig die gewoon naar je luisteren, zonder te oordelen of meteen met hun mening komen.
De eerste tijd alleen is het moeilijkst maar langzaam kom je uit dat verstikkende moeras. Ga je misschien zelfs genieten van je nieuwe vrijheid, want elk nadeel heeft een voordeel.

Als coach voor 50 plussers kan ik je een eind op weg helpen.