Haal ik mijn pensioen wel als ik zo blijf doorgaan!

Misschien zit je al lang vast in een baan die je steeds meer tegenstaat. Ben je de jaren aan het aftellen tot aan je pensioen. Maar de schrik slaat je om het hart als je beseft dat je al die tijd nog moet doorwerken.

Veel mensen leven in zo’n  situatie. Ze zitten vast en zien geen mogelijkheid hierin verandering te brengen.Ze hebben allerlei rationele argumenten om te blijven zitten waar ze zitten: bv hun hypotheek, de kinderen, de moeilijke arbeidsmarkt.

Dat zijn argumenten waar je op het eerste gezicht geen speld tussen kan krijgen. Maar gelukkig is er een tweede gezicht waarin je je kan afvragen: wil ik op deze manier verder! Haal ik mijn pensioen wel als ik zo blijf doorgaan! Jezelf vragen gaan stellen is de eerste stap naar verandering.

Blijven zitten waar je zit en dus kiezen voor veiligheid maakt zeker niet gelukkig. En in deze tijd hoeft dat ook niet meer. We zijn zelfstandige individuen geworden die zelf ons leven vormgeven.

Keuzes die al lang niet meer goed voelen mogen heroverwogen worden. Zo groei je als mens en kun je aan het eind van je leven tevreden terugkijken.

Misschien kun je je baan behouden, hoef je alleen maar in actie te komen om eens met je leidinggevende te praten en wellicht ook met je collega’s.

Als dat allemaal zinloos blijkt, kun je overwegen een andere stap te gaan zetten.  Het belangrijkste is dat je je niet neerlegt bij je situatie, dat je jezelf voldoende waard vindt om voor jezelf te kiezen.

Steeds meer mensen namen stappen die eerst te moeilijk leken maar waar ze geen spijt van kregen.

Zou het niet juist de bedoeling van je leven kunnen zijn om de obstakels op je weg onder de loupe te nemen? Om vanuit je angst in je kracht te komen?

Het is niet ego√Įstisch om het beste voor jezelf te willen, dat is je natuurlijk recht. ¬†Als je ernaar verlangt om je dierbaren gelukkig te maken, vergeet dan jezelf niet. Als je goed in je vel zit kun je meer voor anderen betekenen.

Er zijn altijd manieren om je te bevrijden. Misschien zal het enige offers kosten, maar als je die stap eenmaal hebt gezet, dan krijg je meer energie en plezier in je leven en dan verlang je niet meer naar je pensioen.

Als je kiest voor jezelf geeft je dat een enorme kracht. Je kunt weer trots zijn op jezelf.

Wie weet welke talenten je nog zult ontdekken,  maar misschien weet je al waar je goed in bent en wat je het liefste doet.

Ik help je graag bij dit proces.